Drie groepen


De rode zaal (4 t/m 6 jaar):

Voor de jongste kinderen op Plezier is het belangrijk dat de pedagogisch medewerker dicht in de buurt is. Dat geeft de kinderen een veilig gevoel, mocht het nodig zijn, dan kan de pedagogisch medewerker hulp bieden of sturing geven. Kleuters kijken ook regelmatig naar de pedagogisch medewerker: zie je wel wat ik doe? Samen leren spelen en ontdekken staat bij deze groep centraal. 

 

De gele zaal (7 t/m 9 jaar):

Kinderen in de leeftijd van 7 tot 8 jaar zijn vooral bezig met het uitbouwen van de bewegingspatronen
die zij al hebben ontwikkeld: ze worden er steeds beter, sneller en soepeler in. Daarnaast gaan ze oefenen
om nieuwe bewegingen onder de knie te krijgen. Bovendien gaan zij zich, ook op dit punt, vergelijken met anderen. Dat leidt tot nieuwe uitdagingen en competitie in het spel. Ze gaan wedstrijdjes doen in wie het hardst kan rennen, wie de bal heeft langst kan hooghouden of wie het sterkst is. Ze krijgen bovendien meer inzicht in hoe hun lichaam in elkaar zit –dat zie je ook terug in hun tekeningen- en in houdingen: ze kunnen nu bewegingen nadoen, en weten wat links en rechts is.

 

De oranje zaal (10 t/m 12 jaar):

De kinderen worden steeds beter in logisch nadenken. Ze praten hier graag over met de pedagogisch medewerkers. Eerst doen zij dat vooral over de onderwerpen die zij concreet voor zich zien en over de dingen die zij zelf meemaken. Langzaam maar zeker leren zij vervolgens ook om na te denken over zaken die verder weg liggen en situaties die zij niet zelf hebben ervaren. Dat vraagt inzicht in verbanden zoals overeenkomsten en verschillen, oorzaak en gevolg. Daarnaast hebben zij meer uitdaging nodig in spellen en buitenactiviteiten.